Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

744 400 (T)rots
Het is eindelijk zo ver. Ik heb de moed gehad om mijn hart te volgen en mijn vaste baan als leerkracht op te zeggen en aan het werk te gaan als Rots & Water-trainer.

Na 28 jaar voor de klas werd het me steeds duidelijker dat ik toe ben aan een andere uitdaging. De stap uiteindelijk zetten is nog niet zo eenvoudig. Zomaar je baan opzeggen is toch wel iets wat indruist tegen je verstand. Je moet eerst dealen met de beren op de weg. Hoe vang je het wegvallen van je salaris op? Het gaat immers wel even duren voor je voldoende verdient. Wat als je ziek wordt? Kan ik het wel? Is er wel genoeg werk?

Maar dan zegt je gevoel: “Ben je nu gelukkig? Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Hoeveel geld heb je nodig om te kunnen leven?
Even vragen aan het verstand. ”Tja, je hebt voldoende buffer om je bedrijf op te starten. Op elk moment kun je terug als juf als dat nodig zou zijn, zeker in deze tijd van de tekorten. Als je door gaat op de oude weg word je ook ziek.
Het gevoel maakt een vreugde sprongetje. “We gaan het gewoon doen!

Als de beslissing is genomen volgt er nog een heel proces. Hoe ga ik het allemaal aanpakken? Wat moet er gebeuren? Mijn geluk is dan weer dat mijn partner een ondernemer is en mij kan helpen met het opzetten van een bedrijf. Eerst een naam bedenken die kort en bondig is. Dat valt nog niet mee. Na wat slapeloze nachten kwam daar opeens de naam van mijn bedrijf naar boven borrelen: (T)Rots. Met wat hulp van familie en vrienden is daar ineens een super logo geboren. In maart naar de kamer van koophandel. De visitekaartjes ontwerpen en laten drukken.
In de tussentijd gaat het werk op school gewoon door. 2 dagen voor de klas en 2 dagen directietaken. Ik merk dat het me zwaar valt maar omdat ik weet dat er een eind aan zit, is het vol te houden.

En dan ineens een verzoek van een school of ik een training kan komen geven aan groep 7. Best spannend zo’n eerste training. Op mijn eigen school heb ik natuurlijk wel een aantal lessen gegeven, maar die kinderen kende ik goed. Na de meivakantie start de training die tot de zomervakantie zal duren. De training verloopt goed en ook voor mij zeer leerzaam. Wat werkt wel en wat niet. Elke week ga ik met een tevreden gevoel weer naar huis.

Het afscheid op school is best gek, na 13 jaar ben je onderdeel van het geheel geworden. De Klipper heeft mij ook veranderd. Van iemand die naar het verleden keek naar iemand die naar de toekomst durft te kijken met meer zelfvertrouwen. Ik krijg een geweldig afscheid van personeel en de kinderen. We spreken af dat ik beschikbaar blijf voor invalwerk zolang ik dat kan combineren met mijn werk als trainer. Ik blijf zo betrokken met de doelgroep. Een win-win situatie.
In de zomervakantie eerst even bijkomen van alle hectiek. Met de Nijmeegse vierdaagse en een vakantie in Italië lukt dat goed.
Dan starten met het schrijven van trainingen voor naschoolse trainingen. Na de zomervakantie kan ik meteen invallen op mijn oude school voor een zieke collega en “het kleuterplein” helpen opzetten. Een nieuwe manier van werken met kleuters. Elk dagdeel komen uit elke 3 kleutergroepen 5 kinderen naar “het Kleuterplein”. Op dinsdag ben ik verantwoordelijk voor de Sociaal-emotionele vaardigheden. En ja, dan geef ik natuurlijk Rots & Waterlessen. Na 3 weken zijn alle kleuters aan de beurt geweest. De kleuters en ouders zijn enthousiast en voor mij is het een goede oefening. Op vrijdag ben ik verantwoordelijk voor de motoriek, wat een directe link heeft met de Rots & Waterlessen. Lichaamsbesef is een belangrijk onderdeel van Rots & Water. Voorlopig tot eind oktober.
Het is wel anders werken dan voor de zomervakantie. Nu met veel minder verantwoordelijkheid, kan ik meer van het lesgeven genieten. Ik barst van de energie. Ook het invallen voor een groep is fijn. Ik was even vergeten hoe leuk het is om als juf te werken. Alles moeten regelen en een groep draaien heeft me bijna genekt.
Op de andere dagen werk ik verder aan mijn bedrijf. Teksten schrijven voor de website, Facebook aanmelden voor (T)rots en een Blog. Het hoort er allemaal bij.

Het gaat nu echt beginnen

Het heeft even tijd gekost om een ruimte te vinden om naschoolse trainingen te kunnen aanbieden. Bij wie moet je zijn, hoe kunnen we het regelen. Gelukkig krijg ik de kans van de directeur van de Johan Friso school om haar speellokaal te gebruiken. Na de herfstvakantie start de training op de woensdagmiddag. Voor kinderen van de Friso en de Klipper uit groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Ben benieuwd hoe het zal gaan met de aanmeldingen. Om ouders te informeren heb ik een infoavond gepland op 4 oktober. Dan kan ik ouders een idee geven wat ze kunnen verwachten.
De training ligt klaar, de materialen zijn in huis.

Kom maar op! Ik heb er zo’n zin in.