Na de herfstvakantie start de nieuwe Rots & Water training

Na de herfstvakantie start de nieuwe Rots & Water training

1920 1281 (T)rots

Sta Trots door het respecteren van je eigen grenzen en die van een ander.

Voor alle kinderen uit Berkel en Rodenrijs en omgeving in het basisonderwijs

De training is gericht op jongens en meisjes die beter willen leren om te gaan met hun eigen grenzen en die van een ander. In deze training leren de kinderen door te doen en te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Kinderen leren dat zij zelf kunnen kiezen hoe zij reageren in verschillende situaties. Gedurende 8 weken werken we aan contact leggen, lichaamshouding, grenzen stellen, eigen keuzes maken, omgaan met pesten, etc. Hierdoor neemt zowel het zelfvertrouwen als de zelfbeheersing toe, waardoor relaties met andere kinderen beter worden.
75 % doen en 25 % praten.

De training start op woensdagmiddag 25 oktober.

Voor meer informatie over de training klik hier

Wat is Rots en Water

Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel in meer dan 30 landen wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes van 4 – 18+.
Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze doelstelling wordt bereikt door het ondersteunen en bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kind.

Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma en anti-pest-programma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en sociale vaardigheden, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.